2017-01-24

#1357: 21. PragoFFest – velký festival popkultury

Videohry, kostýmy, comics, anime, seriály, stolní hry…

Modrá škola (Praha Háje) opět přivítá fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, komiksech, knihách, kostýmech. Připraveno je pro ně přes 500 pořadů. Hráči si užijí několik desítek konzolí a počítačů s videohrami, 40 stolů s deskovými a karetními hrami.


Největší pražský festival popkultury proběhne od 2. do 5. února 2017.

Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Čeká je prezentace novinek, přednáškový program o videohrách, besedy s osobnostmi videoherní scény i turnaje o ceny.

Pro fanoušky sci-fi je připraven program o "Star Wars" a "Star Treku", "Doctoru Who" a podobně. Program FutureCon se věnuje vědě, technice a lidstvu.

Pro fanoušky fantasy je sestaven program s tématy "Hra o trůny", "Harry Potter" a "Pán prstenů". Zkrátka nepřijdou ani fanoušci hororu (upíři, zombie, vlkodlaci…) v Nightconu.

Pro fanoušky asijských kultur a japonských kreslených fenoménů manga a anime je letos připraven program ve dvou liniích.

Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Mezi hosty se objeví čeští spisovatelé a spisovatelky fantastiky.

MoveCon nabídne možnost se naučit základy tanců, bojových umění a šermu.

Ve speciálním programu lze najít kostýmovou soutěž PragoCosplay, možnost vyzkoušet si dabing, zahrát si v simulátoru "Star Trek" můstku Artemis, nakoupit u řady tematicky orientovaných prodejců.

Vstupné od 150 Kč za čtvrteční večer až po 850 Kč za celý festival.
Další informace o programu a službách naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

O PragoFFestu
PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý videoherní program a zajištěním lepší organizace a služeb. Festival pořádá neziskový spolek SFK Avalon, pořadatel série FFestivalů, ve spolupráci s fanouškovskými komunitami a kluby, ale i s profesionálními partnery.
PragoFFest 2016 navštívilo přes 2 500 fanoušků a hráčů.

Žádné komentáře:

Okomentovat