2015-10-29

#1026: Crew2 č. 49 - 70 %

Crew2 č. 49
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).

Obsah čísla:
Nikdy neustoupit, nikdy se nevzdat: Přiznání reaktorů (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříčky, zprávy, aktuality a tak podobně)
Muž na pitevním stole (Ondřej Král)
Hellblazer: Rudá hrobka 1 (Scénář: Mike Carey, kresba: Marcelo Frusin)
Komiksové milníky: Paolo Eleuteri Serpieri a jeho Druuna (Milan Krejčí)
Ochutnávač 3 (Scénář: John Layman, kresba: Rob Guillory)
Komiksový řez
Dcera sov (Scénář: Neil Gaiman, kresba: Michael Zulli)

Ve 49. čísle jsme se dočkali i trochu více textu, kdy se Ondra Král rozepsal o Jasonovi Aaronovi a Milan Krejčí zase o Druuně, nemluvě pak o klasických i méně tradičních článcích přímo od redakce Crew. Ale vzhledem k tomu, že stejně všechny zajímají hlavně komiksy, je asi jasné, že se Crew snažila o to, aby ani tentokrát nechyběly kusy více než zajímavé. A na ně skutečně došlo. Vzhledem k tomu, že v minulém čísle se skončil příběh ze série "Blacksad" a "Lamia" byla jen jednorázovka, bylo nutné přijít s novinkami. A jednou z nich byl i očekávaný "Hellblazer" se scénářem Mika Careyho a kresbou Marcela Frusina. Mluvilo se o něm dlouho, ale já jsem na něj nebyl ani tak moc zvědavý. Jako že mám Azzarella rád, tak jeho "Hellblazer" měl sice rostoucí tendenci, ale neohromil. A ten Ennisův mě také zas tak moc nebavil.

Mike Carey ale umí městské legendy a umí si hrát s příběhem, což dokázal hned prvním dílem svého "Hellblazera" který začíná vycházet právě prostřednictvím magazínu "Crew2". Tak třeba dojde na další knižní vydání, protože po tomhle prvním dílu, který je dostatečně dobře tajemný a dovede vás navnadit, je tohle směr série, který by mě zajímal. Přestávám si ale být jistý tím, že by mě až tak moc zajímala série "Ochutnávač". Třetí část je sice zábavná jednohubka, která jasně stanovuje, jaké jsou možnosti tohoto světa, ale přiznám se, že mě ty možnosti zase tak moc nedostávají. Je sice hezké, že je to celé vedeno spíše humorně, i když jsou zde drsné a hnusné scény, já si ale nemohu pomoct, tenhle nápad má celkově mnohem temnější potenciál, který je nevyužit. Kdyby to alespoň nebylo házeno do té podivné sci-fi roviny...

Ale přesto dovede "Ochutnávač" pobavit, o což tedy tvůrcům asi podle všeho šlo. A i když tenhle díl celkově příběh nikam neposouvá, tak má dobrou pointu, která odkazuje na onen temnější tón. To už na vás ale čeká další Neil Gaiman a jeho kratší příběh, který tentokrát není ze světa "Sandmana", ale stojí si pěkně sám o sobě. Je to příběh, legenda, které má Gaiman velmi rád a které sám velmi dobře píše. A tahle legenda se věnuje dceři sov. Gaiman už mnohokrát dokázal, že je skvělým vypravěčem, a tak si ve spolupráci s Michaelem Zullim střihnul komiks o tom, jak se vlastně taková legenda zapisuje, jak vzniká a jak se převádí do tištěných slov. Anebo tedy v tomhle případě i do kresby. Není to objevný příběh, ale v jeho mytologické podstatě je krása.

Michael Zulli svou jedinečnou a krásně barevnou kresbou uzavírá 49. číslo "Crew2", což znamená jediné - čeká nás jubilejní padesáté číslo, v kterém se bude opět na co těšit. A to mimo jiné i proto, že se objeví Batman! "Crew2 49" je jedno z těch čísel, která mají docela dobrou kvalitu, a to hlavně díky "Hellblazerovi" a "Dceři sov". "Ochutnávač" není špatný, ale jsem z té série trochu rozpačitý. Potěšilo ale větší množství textů, které se zaměřují na to, co mě osobně docela zajímá. Není jich příliš, což také vyhovuje. V konečném součtu tedy dobré číslo. A "Hellblazer" by si zatím podle všeho další knihu zasloužil.

"Crew2 č. 49" zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Žádné komentáře:

Okomentovat