2015-06-15

#936: Podpořte komiks od Abbeho na Indigogo

Jan Nikrýn alias Abbe je autor, s kterým se můžete znát, pokud jste četli některé "Vějíře". Kromě druhého se tvorbou nebo jinak (u "Vějíře 2015" dělal editora) podílel na všech jeho dílech. Jedná se o autora poměrně plodného, což je patrné hlavně na jeho projektu "Mohyla", který se snaží vydat knižně, a to prostřednictvím kampaně na Indiegogo. Jsem docela rád, že se našel autor, který to chce zkusit na zahraničních serverech. Není první, což ale neznamená, že by to měl jednodušší.

Honzu a jeho tvorbu najdete na stránkách Hidden Manga, které byly původně vytvořeny jako osobní stránky, ale jedná se už o trochu větší projekt. Zde o sobě Abbe píše, že je klasický archeolog, který se snaží najít nějaký volný čas i na další velké záliby kromě kreslení (čínský box a šerm, vojenská historie, středověká historie, Civilization IV: RFC). Musím říct, že když jsem se s Honzou setkal, ani mě nenapadlo, že by se mohl věnovat bojovým sportům. Když jsem to ale zjistil, obdivuji ho.

Teď ale k projektu na Indiegogo. Jedná se o vydání jeho komiksu "Mohyla" v tištěné podobě. Příběh, který původně vzniká jako webcomics, ale kompletní by se měl objevit až v tištěné verzi, je popisován takto:
"Mohyla" sleduje život dívky, která je vystavena podivným událostem. Příběh sleduje osud Eriky, její strachy a sny, její touhu po štěstí a snahu zjistit, proč v jejím okolí dochází k tajemným zmizením. Čím více zjistí, tím víc má pocit, že se minulost opakuje.

"Mohyla" je tedy tajemným příběhem, který ještě není kompletní a který by měl vyjít právě díky tomu, že se sejde dostatek fandů. Takže: Pokud chcete podpořit zajímavého českého tvůrce, o jehož kvalitách se navíc můžete přesvědčit, učiňte tak na stránkách jeho Indiegogo kampaně. A pokud ho nepodpoříte přímo finančně, tak alespoň sdílejte informace o tom, že zde kampaň je. Najdete ji na těchto stránkách: https://www.indiegogo.com/projects/the-barrow-hill-original-graphic-novel

Žádné komentáře:

Okomentovat