2015-04-17

#895: Crew2 č. 45 - 60 %

Crew2 č. 45
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).
Komiks koupíte v knihkupectví Minotaur.

Obsah čísla:
2-0-1-5: Redakce vás vítá chlebem a solí (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříček, zprávy, aktuality a tak podobně)
Mezi řádky 4 (Scénář: Mike Carey, kresba: Peter Gross)
Sam a Twitch 6 (Scénář: Brian Michael Bendis, kresba: Angel Medina)
Liberty Meadows (Scénář a kresba: Frank Cho)

Čtyřicet pět, to už je opravdu pěkné číslo a celkem rychle se blíží padesátka, což je velmi hezký věk. Pokud dobře počítám, tak se to tento rok ještě stihne. Jsem docela rád, protože tenhle formát "Crew2" přináší docela zajímavé čtení, i když někomu mohou chybět ty kratší komiksy. Já si osobně moc nestěžuji, protože nakladatelství Crew rozhodně přišlo se zajímavými sériemi, které byly v rámci nového formátu "Crew2" vydány. V první sezóně to byly "Skalpy", ve druhé sezóně jsou to pak obě série, i když mám pocit, že série "Mezi řádky" by - podobně jako "Rex Mundi" - potřebovala spíše více stránek na to, aby to člověka skutečně dostalo.

Právě série "Mezi řádky" otevírá komiksové čtení ve 45. čísle. Ta série je celkově docela zajímavá, líbí se mi pojetí i to, jak odkazuje na současnou pop kulturu, ale zrovna tenhle díl, ač hororový - jako hororovému fandovi mi to imponuje - je prostě jen nejasný a úplně čtenáře nezasvětí, ale ani ho nedokáže vtáhnout tak, že by se čtenář nemohl dočkat dalšího dílu. Přesně stejný problém jsem měl u "Rex Mundi". Vzhledem k tomu, že v příštím čísle se mají obě série ("Mezi řádky" a "Sam a Twitch") uzavřít, jsem opravdu zvědavý na to, jak se podaří závěr první části "Mezi řádky", protože mám pocit, že je tam toho třeba říct ještě hodně.

"Sam a Twitch" budou mít v příštím čísle prostoru dost, protože se v něm objeví hned dva díly tohoto komiksu. Celkem tedy v "Crew2" vyjde osm dílů série, kde Bendis ukazuje, že mu jdou dialogy, ale i udržování napětí. Série je pořád krásně temná, bohužel tenhle díl je hlavně most mezi tím, co bylo a co má přijít. Tady je patrné, že by rozhřešení skutečně mohlo v následující "Crew2" být, protože se k něčemu schyluje a jak to tak Bendis pěkně dokáže, poslední stránkou vás navnadí na pokračování. "Sam a Twitch" mi tak přijdou jako zajímavější série než "Mezi řádky", ale člověk si na českém trhu prostě snadno zvykne na booky, kde se toho děje víc než v původních sešitech. Ne že by se nedělo vůbec nic, ale přece jen se na malém prostoru nestane tolik.

A nakonec "Liberty Meadows". Pro některé čtenáře je to něco, co jen tohle číslo naplňuje, pro jiné je to zase něco, proč tohle číslo chtějí. No, já se řadím k těm druhým, protože "Liberty Meadows" prostě zbožňuji a je trochu škoda, že se stripům moc nezadařilo a že vyšel zatím pouze jeden sešit. Snad se někdy dostane i na ten druhý. "Liberty Meadows" má takovou pěknou poetiku. On je někdy naprosto banální, někdy pubertální, což je dáno i tím, jak jsou vykreslovány dívky - Frankova kresba je v tomhle směru prostě parádní - ale mně tenhle strip prostě sedí, je hezky úsměvný, má svoje charaktery, které jsou jasně dané, jsou zde zápletky, které mě baví a které mě dostaly i tentokrát. "Crew2 č. 45" je tak dalším dobrým dílem, který se vám do paměti asi moc nevpálí, ale na tu chvilku pobaví.

"Crew2 č. 45" zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Žádné komentáře:

Okomentovat