2014-10-09

#759: Komiks na festivalu popkultury FanCity


Podzim je tu, a tak nás čekají poměrně četná zastavení a setkání v rámci společného zájmu o fantastický žánr a všechna média, která jsou s ním spojena. Fanoušci fantastiky ji mají rádi ve všech podobách – hry, filmy, seriály, knihy a samozřejmě komiksy. Také v programu festivalu FanCity najdete několik pořadů a projekcí pro fanoušky komiksu, velkou hernu a další program. Navštivte FanCity ve dnech 30. 10. - 2. 11. 2014.

Čtvrtý ročník FanCity nabídne především pohodu a pohodlí festiválku, kde od postele do programové místnosti je to jen pár desítek kroků v pantoflích a kde se potkají dobří známí a přátelé. Na účastníky čeká:
  • velká videoherna s 20 počítači a 20 konzolemi včetně možnosti vyzkoušet PlayStation 4 a XboxONE
  • velká deskoherna s 20 stoly a desítkami deskových, karetních a společenských her
  • tři programové linie přednášek, besed, soutěží a projekcí
  • výstava obrazů Romana Kýbuse, film v kině Dracula: Neznámá legenda a další speciální program
  • restaurace s bohatou nabídkou občerstvení

Komiksový program
V programu literárně-komiksové programové linie najdete několik pořadů o komiksových filmech a představení pilotů komiksových seriálů. Například:
  • Projekce: Snídaně s Marvelem (Amazing Spider-man 1+2), Snídaně s Marvelem (Hulk vs Wolverine), Snídaně s Marvelem (Hulk vs Thor), The Flash, Gotham, Constantine
  • Přednášky: Nové komiksové filmy - letos, Nové komiks filmy - pokračování příště, Nové komiksové filmy - plány a fámy, Komiksové kraťasy

Další program
Program připravujme pro fanoušky seriálů, kteří se v SeriesConu seznámí s novinkami na seriálové scéně a připomenou si své oblíbené jako je "Star Trek", "Stargate", "Doctor Who" a podobně. 

Na své si přijdou i fanoušci fantasy fenoménů jako "Hobit" a "Pán Prstenů", "Hra o trůny", "Merlin" a dalších fantasy světů a hrdinů. 

Ceny a možnosti
Celý čtyřdenní festival stojí 450 Kč. Samotná sobota 200 Kč.

Ceny ubytování začínají na 60 Kč za noc za spaní ve spacáku, nabízíme ale i internátní a hotelové ubytování.

Další informace naleznete na stránkách www.fancity.cz, www.hotelfantazie.cz

Další festivaly
FF Speciál, předchůdce FanCity, býval velmi populární připomínkou letního FF. Přijeďte si připomenout ten letošní a popovídat si o příštím jubilejním 20. ročníku Festivalu fantazie nebo o PragoFFestu. Na obou festivalech najdete několikadenní program věnovaný výhradně comicsu.

Nevychází vám to přijet na FanCity? Zvažte účast na hororovém festivalu Bloody Xmas 14.-17.11. nebo na silvestrovském Siliconu 30.12.-4.1., rovněž v hotelu Fantazie v Chotěboři. Přihlášky na obě akce již běží.

Žádné komentáře:

Okomentovat