2014-04-28

#601: Podpoříte vydání souborného Kurva velkého Sin City?

Vydavatelství Comics Centrum přichází s naprosto unikátním projektem. Plánuje vydat všechny díly kultovního komiksu Sin City v jedné knize. K realizaci ovšem potřebuje spolupráci čtenářů a Millerových fanoušků. 

"Výrobní náklady jsou obrovské, proto jsme nuceni vložit osud "Kurva velkýho Sin City" do rukou našich zákazníků. Když si knihu předem objedná a zaplatí dostatečné množství čtenářů, tak vyjde, v opačném případě bohužel ne. Aby bylo možné projekt zrealizovat, musí se najít minimálně tři sta zájemců. Zatím se vydání této obrovské Sin City bible připravuje jen ve Spojených státech, byli bychom tak vedle nich zatím jediní na světě. Věříme, že Miller má v Česku dostatek fanoušků a podaří se to," říká ředitel nakladatelství Comics Centrum Václav Dort.


Na počátku devadesátých let série "Sin City" Franka Millera dokázala prolomit veškeré dosavadní konvence a způsobit revoluci ve světě komiksových příběhů. Jeho otištěním na stránkách Dark Horse Present v dubnu 1991 dokázal Miller vrátit kriminální příběhy zpátky na stránky komiksů, jimž po celá předchozí desetiletí dominovali pouze superhrdinové. Jím nově pojatý neo-noirový styl plný drsných mizerů, krásných žen a nadupaných aut vše převálcoval a ovlivnil vývoj mnoha budoucích kreslířů, scénáristů a filmařů. Především ale ovlivnil miliony čtenářů, kteří návštěvou Basin City překročili hranici, přes kterou se už nikdy nechtěli vracet zpátky. 

Frank Miller napsal a nakreslil dohromady sedm dílů "Sin City". Ty dostaly snad každé myslitelné komiksové ocenění a dočkaly se dvou filmových zpracování, režírovaných Robertem Rodriguezem a samotným Frankem Millerem.

"Kurva velký Sin City" bude obsahovat všech sedm dílů "Sin City" v jednom svazku ve dvojnásobně velkém formátu. Jednotlivé díly jsou od sebe oddělené v Čechách nikdy nepublikovanými obálkami. Kniha o 1 360 (černobílých, dvoubarevných i celobarevných) stranách váží více než 6 kilo. Cena jednoho výtisku je 2 200 korun. V případě, že bude zakoupeno alespoň 300 výrobních kusů, (počítají se pouze zaplacené objednávky, akce končí 31. 5. 2014), vyjde kniha ve druhé polovině června. V opačném případě k realizaci nedojde a zaplacené částky budou vráceny v technicky nejkratším možném termínu. Další informace naleznete na stránkách www.comicscentrum.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat