2013-11-05

#359: Comics Centrum vydalo nové ÚPVO!

V pondělí 4. listopadu vyšel po pěti letech čekání (toto letí, co?) druhý díl série příběhů z Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. K tomuto vydání navíc Comics Centrum připravilo limitovanou sérii komiksů s šesti různými variantami obálek. Každá varianta je vyhotovena v 55 očíslovaných kusech a kromě obálky obsahuje i číslo a certifikát. Limitovaná edice s obálkami je k dispozici již od pondělí 4. listopadu pouze v obchodě nebo na e-shopu Comics Centra.

Tvůrce Hellboye a Úřadu paranormálního výzkumu a obrany, Mike Mignola, se spojil s těmi nejlepšími komiksovými scénáristy a výtvarníky, aby je zapojil do bizarních vyšetřování. Vyjedou po stopách prokletých vlaků, nacistických válečných zločinců, pomstychtivých duchů, utopených čarodějnic, uvězněné bohyně stok, strašidel pod postelemi a na řadu přijde i neočekávaný výskyt zombie. A to vše jen v jedné knize.

Komiks původně vycházel v podobě sešitů a každá povídka proto měla jiný lettering. Stejně jako u předchozí knihy "Ú.P.V.O. 1: Dutozem a další povídky" je česká verze letterovaná Mignolovým písmem, stejně jako knihy ze série "Hellboy". Pro lepší orientaci čtenáře byl pro mluvu určitých postav zvolen odlišný typ písma. Překladu se opět ujal hellboyovský specialista Jan Kantůrek, který je mezi českými čtenáři známý také překlady knih "Barbar Conan", "Zámek a klíč" nebo "Zeměplochy" Terryho Pratchetta.

Pro souborné vydání druhého dílu "Ú.P.V.O." byla vytvořena poslední povídka - "Takový obyčejný den v úřadu" - kterou jedinou Mignola sám napsal. Díky setkání velkého množství tvůrců dochází k rozšiřování vesmíru, ve kterém se příběhy série odehrávají, a výrazně se prokresluje psychologie postav. Je zde patrná Mignolova snaha vytvořit si plochu pro rozehrání velkého epického příběhu. Ten odstartuje třetí knihou "Ú.P.V.O.", která přímo naváže a propojí se se sérií o Hellboyovi. Kniha obsahuje také skicář s poznámkami všech tvůrců.

Limitovanou edici komiksu "Ú.P.V.O. 2: Duše Benátek" představuje šest různých variant obálek komiksu. Stejně jako kdysi obálky komiksu "Se7dm", má Ú.P.V.O. šest obálek limitovaných a jednu standardní. Obálky představují úvodní obrazy jednotlivých povídek v knize. Pro opravdové komiksové nadšence je pak připravena i speciální akce při koupi všech variant obálek. Limitovaná edice Ú.P.V.O. obsahuje:
  • 6 různých variant obálek Ú.P.V.O. 2: Duše Benátek v pevné vazbě (odlišných od standardní verze)
  • číslování jednotlivých výtisků 1 až 55 od každé varianty obálky
  • potvrzení pravosti limitované edice na ručním papíře se slepotiskovou pečetí
  • barevná tematická knižní záložka
  • cena jedné knihy limitované edice je 599,- Kč
  • zvýhodněná cena kompletu je 3500,- Kč (6 knih, každá s jinou variantou obálky + 1 kniha jako bonus zdarma s obálkou standardní verze)

Žádné komentáře:

Okomentovat