2016-05-26

#1174: Ani letos nepřijdete o Crwecon - již 11. června!

11.6.2016 od 9.00 vypukne další ročník nejstarší komiksové akce u nás, populární Crwecon!

Tento sraz lidí, kteří se zajímají o komiksové umění ve všech jeho podobách, už vstoupil do svého druhého desetiletí! Jako už několik let za sebou, bude se opět konat v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra "C", zastávky Nádraží Holešovice.

Dění bude tentokrát ještě nabitější než obvykle. Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s největšími vydavateli (účast přislíbili Argo, BB/Art, Comics Centrum, Crew a Paseka), komiksové burzy, prodej originálních kreseb, promítání a další zajímavosti.

Po velkém úspěchu z minulého ročníku je tu i tentokrát program zaměřený na mladší návštěvníky pod vedením Kláry Smolíkové, která je seznámí se základy komiksu. Kreslíř Petr Kopl ("Zázrak") bude v rámci charitativní akce na požádání kreslit návštěvníky.

Příchozí čeká přednáška o komiksech na obrazovce, o tom nejzajímavějším, co minulý rok vyšlo, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů ceny Fabula Rasa (ceny internetové stránky Comicsdb, kdy o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři).

Tvůrci velké české superhrdinské série "Zázrak" promluví o tom, jak to celé vznikalo, návštěvníci se dozvědí, jak číst Batmana i tajnosti ze života Deadpoola, i o velkých událostech hýbajících komiksovým světem.

Kromě toho tu bude i dražba originálních kreseb, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů. Budou tu také deskové hry, které si můžete přímo zahrát (nebo koupit) a na místě budou i 3D tiskárny, takže bude možné vidět na vlastní oči, jak vzniká taková superhrdinská socha. A samozřejmě, jako vždy je tu i možnost nakoupit české a zahraniční komiksy, trička, placky, plakáty, hry či figurky za bezkonkurenční slevy!

A to vše jako vždy bez nutnosti platit jakékoliv vstupné. Stačí prostě jen přijít!

Podrobný program a další informace najdete na stránce www.crew.cz/crwecon, kde se dozvíte nejžhavější novinky a informace, případně zavítejte i na stránky Crwe na Facebooku

Žádné komentáře:

Okomentovat