2015-04-22

#898: Crew2 č. 46 - 70 %

Crew2 č. 46
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).
Komiks koupíte v knihkupectví Minotaur.

Obsah čísla:
Jdeme do finále...: Další ročník Crwe je za námi, ať žije ten nový (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříček, zprávy, aktuality a tak podobně)
Mezi řádky 5 (Scénář: Mike Carey, kresba: Peter Gross)
Sam a Twitch 7 a 8 (Scénář: Brian Michael Bendis, kresba: Angel Medina)

Tak se nám zase uzavřela jedna sezóna "Crew2" a s tím se ukončilo vycházení sérií "Mezi řádky" a "Sam a Twitch". Alespoň tedy na stránkách tohoto magazínu je jim konec. Příběh "Sama a Twitche" se uzavřel poměrně dobře, ale v případě komiksu "Mezi řádky" jsem si přece jen říkal, že bych klidně snesl víc. Kdyby se nakladatelství rozhodlo v sérii pokračovat, rozhodně nebudu proti, protože by mě docela zajímalo, jak se příběh bude vyvíjet dál. Tady to totiž začalo nabírat obrátky a před čtenářem se otevřel svět, který může být skutečně pořádně velký. Ale v rámci "Crew2" nás čekají další série, které vypadají zajímavě a s nimiž se setkáme v dalším čísle. Nebo alespoň z jednou z těchto sérií ano. Na další si budeme muset počkat do čísla 48.

Komiks "Mezi řádky" se uzavřel kapitolou, která je nesmírně zajímavá. Sleduje osudy spisovatele Rudyarda Kiplinga a na jeho osobě ukazuje to, jak se měnily názory na britské koloniální impérium, jak se měnila doba a jak za to mohli lidé, kteří stojí někde v pozadí a vystupují jen ve chvíli, kdy se potřebují s někým spojit anebo na někoho zatlačit. Tohle temné loutkové divadlo je zajímavé a Kipling je skvěle zvolenou dramatickou figurkou, která má tu správnou sílu. Ano, odchýlili jsme se od postav z předchozích dílů, ale to jen proto, abychom více nahlédli do světa, o kterém Mike Carey píše. Ten svět je zajímavý, a pokud máte vztah k literatuře, tak na vás musí udělat dojem. Takže za mě určitě pokračovat v téhle sérii, o níž si myslím, že až v následujících dílech teprve ukáže svoje možnosti.

V případě "Sama a Twitche" je uzavření příběhu mnohem komplexnější a přiznám se, že by mi stačilo, kdyby vyšlo těchto osm dílů. Příběh, který jsme celou dobu sledovaly, se kompletně uzavřel a vyřešil. Ano, pro pokračování jsou zde samozřejmě možnosti, ale kdyby to nepokračovalo, asi mi to tolik vadit nebude. Série vrcholí v dobrém, akčním finále, které odhaluje všechny zásadní informace, a dovíme se všechno o tom, kdo stojí za tím, co se celou dobu dělo, kdo jsou tajemní muži v bílém a jaké jsou dopady na všechny kolem. Mě odhalení celkem zklamalo, ale možná právě tady je prostor pro to, aby to dostalo význam v dalších dílech. Anebo také ne. Nevím, ale musím uznat, že finální konfrontace je dialogově opět skvělá, což je prostě Bendisova schopnost. Tady ji využil naplno.

Dvě série se nám uzavřely a já se těším na další. Čeká nás oceňovaná série "Chew", v které se představí agent, který má trochu zajímavé metody - když něco ochutná, dozví se o tom všechno. Může ochutnat i mrtvé lidské maso, aby se dověděl, co je za případem. Tohle vypadá hodně dobře a jsem rád, že bude série vybrána. První díl se objeví v "Crew2 č. 47", kde se také představí jeden Gaimanův komiks o kočkách a také nový "Blacksad". Další sérií na pokračování ale bude "Constantine", na jehož příchod si budeme muset počkat až do čísla 48 (pravděpodobně). Čekají nás velké věci, a i když byly "Mezi řádky" a "Sam a Twitch" docela dobré komiksy, je třeba jít dál a zkusit něco nového. Tenhle formát se mi pořád zamlouvá.

"Crew2 č. 46" zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Žádné komentáře:

Okomentovat