2013-09-28

#302: Nový projekt na Startovači - můj román Mrtví kráčí po zemi

I když se zde prezentuji jako recenzent, blogger, tak už téměř polovinu svého života se věnuji prozaické tvorbě. Povídek mám napsáno několik desítek, dokonce i nějaký ten román už je v šuplíku. Nyní jsem se rozhodl, že bych chtěl tenhle šuplík konečně otevřít a nechat do něj nahlédnout i ostatní, které by moje tvorba zajímala. Proto se nyní snažím vydat román "Mrtví kráčí po zemi", zombie horor o jednom muži, co si myslel, že to s nemrtvými zvládne sám.

Na začátek trochu menší náhled do příběhu:
„A když není místo v Pekle,“ řekne mi, „tak mrtví musí kráčet po zemi.“
Myslel si, že jako vlk samotář dokáže víc, že samota je recept na to, jak přežít ve světě, kde i život jenom přežívá. Jenže se mýlil a do cesty mu vstoupila dívka. Dokáže moderní kovboj v postapokalyptickém světě přežít? Je jeho nová společnice požehnáním, anebo prokletím? Dokáže najít Stephena Kinga a konečně splnit svůj cíl? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem?

„Mrtví kráčí po zemi“ je román, který jsem se rozhodl vydat pomocí crowdfundingu. Jedná se o moderní možnost toho, jak podpořit mladé, začínající autory, anebo i starší tvůrce, kteří se zatím neprosadili, ale myslí si, že jejich tvorba je dostatečně kvalitní na to, aby ji světu prezentovali a svět ji ocenil. Miki Podprocký touhle cestou vydal komiks "Divočina".

Román „Mrtví kráčí po zemi“ je postapokalyptickým zombie příběhem, příběhem o jednom samotáři, který musí všechna svoje pravidla hodit za hlavu a přizpůsobit se situaci. Musí se spojit s mladou holkou a doufat, že v její společnosti má šanci přežít, což v tomhle světě není zrovna procházkou růžovým sadem. Ani minovým polem. Je to ještě horší. Nemrtví jsou totiž ještě celkem normální nebezpečí.

Zvolil jsem si formu financování pomocí crowdfundingu, konkrétně přes server Startovač, hlavně proto, že mi dává volnost v tom, co prezentuji čtenářům. Ti tak dostanou knihu v takové podobě, v jaké jsem ji zamýšlel, a to i v limitované edici, která je jednou z odměn. Startéři, ti, co projekt podpoří, si mohou vybrat z většího množství odměn, a to i takových, které by jinak, při vydávání přes klasická nakladatelství, nikdy nemohli získat.

Všechny informace o projektu a také možnost jej rovnou pomoct financovat, najdete na adrese: 

Na této adrese si můžete přečíst první dvě ukázkové kapitoly z románu „Mrtví kráčí po zemi“ (případně najdete na stránkách i další mou tvorbu):

Kdybyste měli jakékoli dotazy, obraťte se na email stefko.martin@gmail.com

A tady jedna z prvních verzí obálky:

Tohle už je konečná ilustrace na obálku, ještě bez textu:


Žádné komentáře:

Okomentovat