2013-09-19

#289: Hungry Souls - představení komiksu

Dnes bych rád představil komiks, který mají na svědomí Martin Fyris (kresba) a Andrej ToxFree (scénář). Jedná se o projekt z téměř místních luhů a hájů, i když by měl vyjít v angličtině především (níže bude uveden důvod). A jak je na první pohled patrné, tohle nebude čtení pro děti. Na horním obrázku je obálka tohoto komiksu, který, jak jste jistě pochopili, se jmenuje "Hungry Souls". Vidíte zde tři hlavní mužské postavy, které si teď pěkně představíme. Nejprve Daniel.
Daniel nevypadá na úplně milého týpka. A také jím není, ale život je prostě mrcha, on se mu jen snaží přizpůsobit podle svého. Daniel Cluster je teenager, který je posedlý okultismem a černou magií. Člověk se ani nemůže divit, když Daniel žije hned vedle hřbitova, kde jeho otec pracuje jako hrobař. Těm se tatík věnuje víc než vlastnímu synovi. (pozn. bloggera: Že by víc, než je zdrávo?) Vzhledem k tomu, že Daniel nikdy nepoznal matku a otec na něj kašle, sám se cítí jako mrtvola. Život je pro něj docela peklo, protože už jako prcek byl prostě jiný. Ostatní děti nemají rády ty jiné. Daniel se uzavřel do sebe a stal se samotářem, který se hledá v různých rituálech. Svět ho nepřijal, a tak se sám rozhodne, že ani on nepřijme svět. A to by mělo vést k tomu, že provede rituál, který už nebude moct vzít zpátky a který by mohl znamenat konec. Konec všeho...
Druhou, důležitou postavou, je Isaac Stab, s kterým už autoři vyrukovali dříve v krátkém prologu. Isaac je jediný Danielův přítel. I když byste to do něj neřekli, pracuje jako pečovatel ve školce. Co byste do něj řekli, to je fakt, že je pesimistou a jeho povaha je spíše vznětlivého charakteru. Nemá mnoho blízkých, je také samotář, což se snaží vyřešit nahodilými známostmi na jednu noc a chlastem. Jenže alkohol je Isaacův spouštěč. Nalitý Isaac je šílený magor. Ztrácí zábrany a Daniel má pocit, že by to mohlo mít nějakou spojitost s tím, že v sousedství se už nějakou dobu ztrácejí dívky.
Otec Flaminio je místní kněz, který ještě donedávna platil za nejrespektovanějšího vymítače ve Vatikánu. Jenže po smrti dívenky, kterou vymítal, byl přesunut na nové působiště. Minulost si však vzal sebou a přísahal, že zlo porazí navždy v boji muže s ďáblem. Jeho spojencem je pouze neutuchající víra a touha po pomstě.

Tohle jsou tedy hlavní postavy komiksu "Hunger Souls", o kterém se více můžete dovědět na tumblr stránkách Martina Fyrise. Komiks je zatím v procesu tvorby a kluci plánují, že by ho zkusili financovat přes platformu Indiegogo. Zatím rozjíždějí menší kampaň, ale z prvních ukázek a z uvedené anotace postav to vypadá na celkem drsný kousek. Snad mě budou i vás budou touto cestou informovat o dalším postupu. A jakmile budu něco vědět, hned napíšu víc. Více se o projektu dovíte na oficiální Facebook stránce.

A na závěr něco málo fotek z procesu tvorby:





Žádné komentáře:

Okomentovat