2013-09-02

#261: Z Vlčí boudy se řítí nová fantastická smečka


1. září 2013 se spustil nový server Vlčí bouda, zaměřený na sci-fi, fantasy a horor. Ať už je to literatura, komiks nebo film a TV, vždy se můžete těšit na bohatou nadílku recenzí, úvah, postřehů a rozhovorů. Hlavním znakem Vlčí boudy jsou měsíční témata, zaměřená na konkrétní událost, osobnost nebo fenomén. Prvním tématem je světoznámý autor komiksů, spisovatel a scénárista Neil Gaiman.

Vlčí bouda - server pro všechny ze smečky - najdete na stránkách www.vlcibouda.net.

Na internetu je nový server, který se zaměřuje na fantastiku a vyznačuje se měsíčním tématem, které bude podrobně rozebráno ze všech různých úhlů pohledu. A čím víc redaktorů, tím více úhlů pohledu. Tohle rozhodně není myšlenka, která by byla k zahození a já doufám, že server uspěje. Těší mě i to, že jsem byl osloven, zda bych neměl zájem na serveru publikovat. Nabídky si vážím a také jsem ji rád přijal, ač moje časové možnosti jsou celkem špatné. Přesto se mi podařilo ukořistit celkem zajímavý článek, a to životopis Neila Gaimana, tedy člověka, který je prvním tématem měsíce.

Životopis Neila Gaimana, který jsem napsal, najdete zde. Ale článků zde najdete víc. Nechybí recenze na nedávný "Ragemoor" od Comics Centra, který jsem sám také recenzoval na Comics Blogu. Dále zde najdete skvělou recenzi na marvelovskou pecku "1602", což je minisérie, která se hodně rozrostla a se kterou se česky seznámíme přesně 17. září 2014, kdy komiks vychází v rámci "Ultimátního komiksového kompletu". Minisérii má na svědomí samozřejmě Neil Gaiman. Na serveru zatím ještě najdete recenzi na knihu "Kejda" Dana Černého - ano, ten rozhodně není komiksářům neznámý - a také první z článků o herní historii. A to je jen začátek, protože server se teprve rozjel.
Pokud se chcete dovědět víc, tak můžete přímo na stránkách Vlčí boudy, kde se můžete sami stát redaktory, protože schopné lidi využije každý dobrý server. Přeji serveru hodně návštěv, hodně dobrého čtení a dlouhou životnost. Doufám, že k tomu také svou troškou přispěji.

2 komentáře:

  1. 17. září sice jo, ale 2014 :)

    OdpovědětVymazat
  2. jj, svatá pravda, nějak mi nedošlo, že to letošní 17. září ještě nebylo :-) díky

    OdpovědětVymazat