2021-04-16

#DP154: Batman/Fortnite: Bod nula - Představení

 Autorem článku je Daniel Palička


Dne 20. dubna letošního roku česky vychází první sešit minisérie Batman/Fortnite: Bod nula. Počkat, cože? Ano, je tomu skutečně tak. V našich luzích a hájích není zvykem, že by komiksová série vydávaná v zahraničí vycházela souběžně i u nás, obzvlášť když jde o projekt tak velkého vydavatelství, jakým je DC Comics. Proto zbystřete, protože již v úterý se všechno změní!


Ale pěkně postupně. 


Nejprve je nutné si samotný projekt představit. Batman/Fortnite: Bod nula (v originále Batman/Fortnite: Zero Point) je avizovaná minisérie o šesti sešitech, která bude vycházet nejen v Americe, ale také souběžně v několika dalších vybraných zemích. Nepočítáme-li Českou republiku, jedná se konkrétně o Německo, Itálii, Mexiko, Brazílii a Španělsko, přičemž v plánu je také vydání celé minisérie v Japonsku, Koreji a Francii během podzimu letošního roku. Jak již název napovídá, jde o crossover Batmana s populárním battle-royale titulem Fortnite od studia Epic Games, od čehož se odvíjí i příběh, pojednávající o přežívání Temného rytíře a dalších hrdinů DC univerza v šíleném, barvičkami hýřícím fortnitovském světě, ve kterém neexistují žádné limity.   

Aby bylo jasno, Batman/Fortnite: Bod nula není prvním pokusem o crossover Fortnitu s jinou populární značkou. Pomineme-li experimenty s různými licencovanými postavami (např. Vetřelci)  nebo hrdiny z jiných herních sérií (jmenovitě Masterchef nebo Kratos z God of War), na poli komiksů již došlo k propojení dvou zcela odlišných světů, a to u konkurenčního Marvelu, kde byl vydán uzavřený one-shot “Fortnite X Marvel - Nexus War: Thor”, dějově předcházející časově omezenému marvelovskému eventu přímo v šíleném světě Fortnitu. Ten sice nebyl kdovíjak kvalitní, spíš naopak, ovšem šlo o první vlaštovku, což se vždycky počítá.

Jak jsem již zmínil výše, komiks bude mít dohromady šest sešitů. Ty u nás budou vycházet souběžně s vydáváním v zahraničí, přičemž každý z nich bude obsahovat jeden speciální kód, který vám po aktivaci zpřístupní unikátní předměty, které můžete uplatnit přímo ve hře. První číslo nabídne kostým Harley Quinn z DCčkovské iniciativy Rebirth, u zbylých pěti zatím nevíme bližší detaily. Nicméně, je oficiálně potvrzeno, že pokud zákazník získá a aktivuje všech šest kódů, dostane jako dárek navíc speciální oblek Armored Batman Zero Point Outfit.  

Pro více detailů o minisérii samotné si můžete přečíst na oficiálních stránkách studia Epic Games. O českém vydání si veškeré důležité informace můžete přečíst na webu vydavatelství Crew.

První díl vychází již 20. dubna. Na Comics Blogu se v nejbližší době můžete těšit na recenzi prvního čísla. 

Žádné komentáře:

Okomentovat