2018-08-05

#1773: Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje - 45 %


Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje (Justice League 1: The Extinction Machines)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě (s bílou nebo černou obálkou) a v pevné vazbě v roce 2018. Původně vyšlo jako "Justice League: Rebirth" a jako čísla 1 až 5 série "Justice League (Rebirth)". Souborné vydání vyšlo v roce 2017. České vydání má 168 stran a prodává se v plné ceně za 299 Kč (brožovaná vazba) a 599 Kč (pevní vazba) .
Knihu zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Bryan Hitch
Kresba: Tony Daniel S., Bryan Hitch, Jesús Merino

Nemůžu si pomoct, ale po přečtení knihy "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" mám pocit, že celé "Znovuzrození hrdinů DC" byl opravdu jen marketingový tah a nic jiného. Jasně, není to nic až tak divného, DC a Marvel tohle poslední dobou začínají dělat celkem často, ale člověk má vždycky naději, že z toho bude něco víc. Samotná kniha "Znovuzrození hrdinů DC" ukázala, že jsou zde hodně zajímavé dějové prvky, které fanoušky chytnou a bude je zajímat, co se stane dál. A jak to ovlivní celkově dění v různých sériích. Alespoň v českém vydání zatím vůbec nemáme tušení, protože začátky většiny sérií, které u nás v současnosti vyšly, jsou prostě jen další příběhy jednotlivých postav.

Pokud jsem si od nějaké série sliboval, že to bude skutečně navazovat na základní event představený v "Znovuzrození hrdinů DC", ale to jsem se spletl. Je tu jedna událost, na kterou se navazuje, ale jde vlastně jen o to, abychom viděli, jak funguje tým bez jedné důležité postavy. A popravdě funguje, tak nějak. Prostě jsou nuceni se vypořádat s jednou další hrozbou, která ohrožuje nikoli jen Ameriku, ale rovnou celou Zemi. Jediné, co je na tom zajímavé, je skutečnost, že dostáváte do ruky hrdiny, které máte nejspíš rádi a jste docela zvědaví na to, co zase budou prožívat. Mně osobně ale nějak nestačí to, co je nám zde prezentováno, nemluvě o tom, že prvek jiné dimenze mě celkově nebaví, a to je tady použit pro skutečně zásadní zvrat.

Příběh se točí kolem toho, že něco strašlivého chce napadnout Zemi. A pak je zde ještě něco dalšího, neméně strašlivého, co se snaží Zemi zachránit, anebo ji to chce zničit, aby to zničilo to, co přichází. Popravdě nevím, tohle mi úplně z příběhu nevyplynulo, spíše mi z dění v knize "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" vyplynulo, že Liga spravedlnosti je tu jen proto, aby nakopávala prdele a je jedno, jaký bude důvod. Prostě se nebudou ptát, rovnou budou mlátit, protože to je prostě nejjednodušší cesta. A tak mi kniha "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" jen jako bezduchá akční podívaná.  A tohle mě prostě nebaví. Na tak velkolepý tým, vlajkovou loď DC, mi to přijde jako hodně málo.

Kniha "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" je také označena jako "Ideální start pro nové čtenáře", ale vlastně ani v tomhle případě to dokonale neplatí. Začínat sérii s tím, že jeden z největších hrdinů je mrtvý a nejen čtenář nováček nebude vědět proč, to není úplně nejšťastnější a čtenář z toho může být lehce rozmrzelý, protože bude mít pocit, že mu něco uniká. Sem tam může mít pocit, že mu uniká celkem hodně. Za mě je kniha "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" zatím nejslabší, která u nás vyšla, ale doufám, že se tenhle "restart" DC ještě zvedne a že další díly už budou zajímavější a dějově kvalitnější. Kresba vás asi bavit bude, ale nějak si nedovedu představit, že by u takové série byla hnusná.

Komiks "Znovuzrození hrdinů DC - Liga spravedlnosti 1: Vyhlazovací stroje" vydalo nakladatelství Crew, u kterého můžete komiks zakoupit v brožované vazbě nebo v pevné vazbě.

Žádné komentáře:

Okomentovat