2016-11-07

#1301: Myší hlídka stojí před dobrodružstvím, které rozbuší srdce!

Rytíři myšího středověku jsou zpět. Čelí samotné přírodě i zkoušce přátelství. Po velkém ohlasu, které vzbudilo vydání prvního příběhu neobvyklých rytířů, vydává Comics Centrum zimní díl: Hrdinové "Myší hlídky" se opět musejí postavit vlastní pýše. Ptají se, kdy má smysl bojovat a jak se pozná autorita.

Zimní příběh zavede skupinu chránící hranice do nehostinné a nebezpečné krajiny. Musejí zajistit dostatek jídla a lektvarů pro myši, které bydlí v osadě Opevněná Hůrka. Hlad a nemoci jsou totiž někdy nebezpečnější než nepřítel. V novém, napínavém příběhu se opět potkáváme s aktéry prvního dílu "Myší hlídka: Podzim 1152". Přestože děj aktuálního titulu volně navazuje, lze jej číst samostatně. Do příběhu se totiž snadno vpraví i dosud nezasvěcený čtenář. Pomůže mu v tom jasná konstrukce vyprávění, výrazná charakteristika postav i rekapitulace děje na začátku každé kapitoly.

Knihu "Myší hlídka: Zima 1152" uzavírá nákres bludiště, přehled myších řemesel i galerie ilustrací od jiných autorů a dělá tak z dalšího vydání "Myší hlídky" bedekr. Další ze stavebních kamenů fantazijního světa Davida Petersena.

O Myší hlídce
David Petersen vytvořil obraz středověku ve světě myší. "Hlídka" je skupina vybraných bojovníků (myší a myšáků), která chrání cesty před predátory a pomáhá vytvořit bezpečný svět pro život. V prvním příběhu z podzimu myšího roku 1152 odhalila trojice přátel při plnění běžného úkolu zrádce.

Petersenova sága o skupince statečných myší se rozvinula z jednoduché úvahy o tom, že tito hlodavci by mohli mít svébytnou kulturu. Mladý výtvarník ji začal promýšlet a splétat napínavé příběhy. 

Komiksy o Myší hlídce obdržely řadu cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát Cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla "Myší hlídka" vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu a byla také bestsellerem podle listu "New York Times".

V současné době připravuje 20th Century Fox filmovou adaptaci celé ságy, pod přísným dohledem autora – Davida Petersona. "Kritici na Petersenově práci oceňují klasický hrdinský příběh, kresbu s úžasnými barvami i propracovanost a detailnost," vysvětluje šéf nakladatelství Comics Centrum Václav Dort.

Stejně jako u prvního dílu, vydalo nakladatelství Comics Centrum knihu v atraktivním a přitom málo obvyklém čtvercovém formátu. Překladu se opět zhostil Jan Kantůrek, kterému se podařilo nalézt české ekvivalenty jmen, jež v sobě nesou původní dynamiku postav a zeměpisných názvů. Nyní můžete zakoupit knihu přímo na stránkách nakladatelství Comics Centrum s výraznou slevou!

3 komentáře:

  1. Anonymní7/11/16 19:30

    No netvářil bych se tak jako že jsou dnes ty filmový adaptace zrovna výhra.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní7/11/16 19:59

    Prosim ta... vedel by si mi povedat preco su komiksy take "drahe" oproti normalnym kniha? Co zohrava najvacsiu rolu na cene?

    OdpovědětVymazat