2015-02-27

#860: Comics Centrum a edice na přání potřetí!

Předobjednávejte, předobjednávejte, protože jak to tak vypadá, je to zatím jediná možnost, jak zísdkat i třetí díl "Goona" česky. Nakladatelství Comics Centrum podle všeho uspělo se svým projektem "Na přání", protože v edici již vyjdou komiksy "Zámek a klíč 3: Koruna stínů" a "Ú. P. V. O. 3: Žabí mor". Je jen na vás, jestli dojde i na třetího "Goona". Myslím že on by si to ale také zasloužil.

Ve třetím díle cenami ověnčeného "Goona" spojili síly dva velmi dobře známí autoři komiksu - samozřejmě Eric Powell, ale také Mike Mignola. To neznamená nic jiného, než že se vtipný mafián setká se samotným Hellboyem. Proč a jak to celé dopadne, zjistí čtenáři, když si objednají další titul Comics Centra z edice "Na přání".

Příběhy mafiánského vymahače peněz Goona, který sice zabil svého šéfa, ale nebojí se dál dělat na světě pořádek pod jeho jménem, se staly pro mistrovskou kombinaci akce, černého humoru a nadpřirozena doslova trhákem. Kreslíř a scénárista Eric Powell jimi oslovil jak klasické komiksové fanoušky, tak intelektuálnější část publika, která miluje Monty Pythons, odkazy na béčkové filmy z padesátých let a vtipy zabalené do bojů se zombies, duchy, obřími chobotnicemi a dalšími tvory, jež běžný smrtelník nevymyslí. 

"V trojce Eric Powell perfektně spojuje situace a osoby, které si připravil v předchozích dvou dílech. Goonovy knihy jsou na první pohled pouze sbírkami povídek, ale po jejich přečtení zjistíme, že tvoří fantastický celek. Setkáme se tak znovu s Goonem, Frankiem, doktorem Slitinou, Hrobníkem a jeho syny, Krkavcem a úhlavním Goonvoým nepřítelem Páterem Monsterem. Kromě nich se ale seznámíme i s novými, stejně zábavnými a bizarními postavami jako jsou mnohooký mimozemšťan, španělsky mluvící veleještěr, obří opice nebo upíří femme-fatale. Powell ukazuje, že jeho fantazie vážně nemá hranice," říká Václav Dort, šéfredaktor vydavatelství Comics Centrum

Pro řadu komiksových fanoušků ale bude největší událostí třetího pokračování setkání Goona s legendárním Hellboyem. Mike Mignola, duchovní otec rohatého bojovníka s červenou pěstí, pro tento účel dokonce sám první a poslední stránky Goonova příběhu nakreslil. Aby toho nebylo málo, tak Comics Centrum dává - poprvé v edici "Na přání" - svým čtenářům na výběr ze dvou obálek knihy – kromě standardní si mohou objednat právě tu s Hellboyem. 

Podmínky pro vydání knihy "Goon 3: Samej průšvih" jsou stejně jaké v případě předchozích dvou knih. Každý další díl komiksové řady vyjde jen v případě, že si jej do stanoveného termínu objedná minimálně 500 zájemců. První a druhý titul, pokračování série "Zámek a klíč" a "Ú.P.V.O.", měly velký úspěch a nyní jsou ve výrobě. "Samej průšvih" si mohou čtenáři objednávat do 15. března 2015, vyjde pak 13. dubna 2015. Předchozí díly má vydavatelství ve standardní nabídce. Více informací na www.comicscentrum.cz

Takže pro shrnutí:
"Goon 3: Samej průšvih" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 15. března 2015
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 13. dubna 2015

Jen je opět třeba připomenout, že se jedná o předobjednávky, proto není nic třeba platit předem, ale zaplatit a vyzvednout si komiks mohou zájemci v termínu od 13. dubna do 15. května 2015. Edice "Na přání" se podle všeho ujala, a tak se dočkáme komiksů, na které jsme dlouho čekali.

Žádné komentáře:

Okomentovat