2013-09-16

#283: Pupíky 2: Nad ošklivkami zataženo - 90 %

Pupíky 2: Nad ošklivkami zataženo (Nombrils 2 - Sale temps pour les moches)
Vydalo nakladatelství CooBoo v brožované vazbě v roce 2010. V tomto vydání vyšlo jako "Nombrils 2 - Sale temps pour les moches" v roce 2007. Původně vycházely stripy od roku 2004 v kanadském časopise "Safarir", později pak v legendárním magazínu "Spirou". České vydání má 48 stran a prodává se v plné ceně za 149 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou na serveru KupKomiks.
Knihu se slevou zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Dubuc
Kresba: Delaf


Tak je to oficiální, tohle je série, která mě naprosto dostala. Zábavná, ironická, sarkastická, trefná a hlavně zábavná. Ale to už jsem říkal, že jo? "Pupíky" jsou série, která vás skutečně pobaví. Snad každý strip v sobě má vtip nebo pointu, které stojí za to. Je to neskutečně vyrovnaná série, kde každý vtip má dobrou úroveň a nesklouzává k hloupým vtipům a snaze zavděčit se každému. Jede si pěkně ve svých vyjetých kolejích, což je jen dobře. To, co čekáte, dostanete v každé knize, a tak nekupujete zajíce v pytli. Dubuc a Delaf, pokud vás dostali na první přečtení, vám naservírují další pořádnou dávku dívčích intrik, vyprsených koziček, skvělého humoru a tupých borců v motorkářských helmách. Jasně, a taky jednu dlouhou nudli.
Už u prvního sílu jsem říkal, že se mi líbí, že komiks je sice vydáván formou jednostránkových, sem tam vícestránkových stripů, ale nechybí mu děj. S jednotlivými stripy se posouváme dál, dovídáme se nové věci, řešíme nové vztahy nebo vývoje těch starých. Tohle nabývá ve druhém síle na významu a my si skutečně můžeme užít sešitový komiks, který se netočí kolem stejných vtipů, ale stále vymýšlí nové a zasazuje je do děje, který má průběh a který se posouvá dál.
Čeho jsme byli svědky minule? Seznámili jsme se s Viki a Jenny, dvěma kočkami, kterým jde jen o to, aby dobře vypadali a měli kolem sebe holku, z které si budou moct dělat srandu a budou jí dělat naschvály. To je Karin, ona dlouhá nudle, holka, která není tak hezká jako Jenny a Viki, neobléká se podle módy, neukazuje svoje prsa a zářez v zadku, ani se nemaluje. Jasně, že je to ta, které budete fandit nejvíc. Ty dvě mrchy si nezaslouží, abyste jim fandili, jenže někdy jsou tak krásně pitomé, že stejně rychle pochopíte, že by to bez nich stejně nešlo. A takové to je. Mezi těmi třemi je naprosto neskutečná chemie a ony se dostávají do vztahových a vlastních kotrmelců, které jim ubližují. Všechny se ale vždy zvednou. A hlavně Karin, která to opravdu nemá jednoduché.
Karin má nápadníka, jmenuje se Dan. Na tom by nebylo nic špatného, vlastně je to hezké, na střední chce mít člověk nějakou lásku, a navíc Dan je fešák a oproti ostatním troubům v komiksu je i sympaťák. Vypadá inteligentně. Jenže Jenny a Viki nemůžou přenést přes srdce, že jejich ošklivá kamarádka by měla první kluka, a tak se snaží ze všech sil, aby jim to nevyšlo. A tady se ukazuje, jaké jsou holky mrchy, jdou skoro přes mrtvoly (viz závěr komiksu), ale také jak jsou naivní - Karin má obě holky pořád ráda a není schopna pochopit ani si uvědomit, že by na ní mohli něco šít. -jak to asi bude pokračovat? No, přiznám se, že jsem docela zvědavý a jsem rád, že u nás vyšly zatím všechny knihy, které vyšly i ve francouzštině.
S "Pupíky" vedle nesáhnete. Pokud máte rádi smysluplný, celkem inteligentní humor, který má pointy, který je schopen zasáhnout na těch správných místech, budete se bavit. I když by se na první pohled zdálo, že tohle je komiks pro holky, tak to rozhodně není pravda. Dokáže pobavit každého. Myslím, že i pánové si budou užívat jednotlivé eskapády a najdou si tu oblíbené postavy. Navíc neustálým posouváním děje budete napjatí z toho, co ještě přijde. Alespoň já jsem. No, jdu se podívat na třetí díl, co nám asi přinese.

Komiks "Pupíky 2: Nad ošklivkami zataženo" můžete zakoupit na stránkách nakladatelství CooBoo.

Na Comics Blogu najdete recenzi na komiks "Pupíky 1: Nejseš nějaká namyšlená?".

Žádné komentáře:

Okomentovat