2021-05-25

#DP167: John Ridley začne psát sérii Black Panther

 Autorem článku je Daniel Palička

Sérii Black Panther po 25. čísle opustí Ta-Nehisi Coates, americký novinář a spisovatel, který se proslavil především knihami o rasismu (např. Between the World and Me). Na pozici scénáristy jej má nahradit věhlasný scénárista John Ridley

John Ridley je scénárista pocházející z Wisconsinu, který se narodil roku 1965. Za svou kariéru se primárně věnoval psaní článků a scénářů k televizním pořadům, a dokonce i plnohodnotné literární činnosti (důkazem toho budiž knihy jako 12 Years a Slave, Let It Fall a řada dalších). Komiksové tvorbě se sice naplno začal věnovat až relativně nedávno, přesto se mu však podařilo zabodovat mezi velkou konkurencí. U DC Comics mu v listopadu minulého roku začala vycházet minisérie “The Other History of the DC Universe” spadající pod Black Label, přičemž na začátku roku 2021 jsme se dočkali uzavřené dvousešitové minisérie “Future State: The Next Batman” o zbrusu novém Batmanovi (recenzi na ni můžete již brzy očekávat na Comics Blogu). Naopak u Marvelu si střihl hned několik drobných povídek. Až nyní se mu naskytla možnost si střihnout pravidelně vycházející řadu, v níž by mohl odvyprávět rozsáhlejší a mnohem propracovanější příběhy. 

Tím se dostáváme k plánovanému Black Pantherovi. Ridley na něm má spolupracovat s ostříleným kreslířem Juannem Cabalem, který je součástí marvelovských Stormbreakerů (více si o nich můžete přečíst v následujícím článku). Jak scénárista poznamenal v rozhovoru pro New York Times, série má být koncipovaná jako špionážní superhrdinský thriller, který by ovšem měl ve svém jádru být krásným milostným příběhem (ovšem “milostným” nejen v romantické rovině - Ridley tím narážel i na obyčejné přátelství mezi lidmi).


Alternativní obálka plánovaného prvního čísla od Johna Romity Jr.


Zápletka působí docela jedinečně a nutno dodat, že má docela potenciál. TChalla se po svých krušných dobrodružstvích ve vesmíru vrací zpátky na Zemi, kde vyplavou na povrch tajemství z jeho minulosti. Poté co obdrží znepokojující a zcela nečekanou zprávu od wakanďanského tajného agenta, se musí vydat na misi, která pro něj bude velmi důležitá. Když se totiž pravda roznese mezi více lidí, bude to pro něj konec. Závod s časem začíná a je jen na králi Wakandy, aby se úspěšně dostal ze svízelné situace. 

Pokud jste fanoušky Johna Ridleyho a chtěli byste si nově nastartovaného Black Panthera přečíst, tak se těšte, protože prvního čísla bychom se měli dočkat již v srpnu letošního roku.


Co si o novém scénáristovi na postu black pantherovské série myslíte? Zamlouvá se vám? Názory můžete psát dolů do komentářové sekce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat