2021-01-31

#DP123: X-Menské volby aneb Kdo se stane novým členem X-Menů?

Autorem článku je Daniel Palička.


Marvel se nedávno pochlubil s vcelku zajímavou novinkou. V pravidelně vycházející řadě X-Men od věhlasného scénáristy Jonathana Hickmana, konkrétně v jejím šestnáctém čísle, došlo k neočekávanému zvratu. Během porady, které se zúčastnili Cyclops, Jean Greyová, Magneto a Profesor X, se diskutovalo o složení nového týmu. X-Meni jsou totiž skvadra, jež by měla být reprezentována těmi nejlepšími, a tak, aby se o složení rozhodlo spravedlivě, přišel čas na něco, k čemu v rámci mutantské rasy ještě nikdy předtím nedošlo: k demokratickému hlasování lidu. 


27. ledna bylo spuštěno oficiální hlasování, do něhož se mohl zapojit kdokoliv. V první fázi se nejprve vybírali kandidáti, kteří by se mohli stát členy budoucí mutantské formace. Následně se přešlo do druhé, v tuto chvíli probíhající etapy, ta je však postavená na úplně jiném principu. Sestava nového týmu je totiž téměř kompletní, protože většina členů již byla zvolena, jména však nebyla blíže specifikována. Je ovšem volné ještě jedno místo. Marvel proto vybral deset různých mutantů a nechal na čtenářích, aby zvolili posledního člena do party. Rozhodnutí je tak čistě ve vašich rukou! 


A koho vůbec můžete volit? 

Hlasovat můžete pro jednu z deseti vybraných postav. 


Konkrétně jde o následující mutanty: 
  • Banshee 
  • Polaris 
  • Forge 
  • Boom-Boom 
  • Tempo 
  • Cannonball 
  • Sunspot 
  • Strong Guy
  • Marrow 
  • Armor 

Jak si můžete povšimnout, mezi jednotlivými postavami nenajdeme moc tváří, jež by znal úplně každý. V žádném případě nejde o mutanty jako Wolverine, Storm, Beast a jiní, protože vydavatelství chce pro jednou dát prostor hrdinům, kteří v současných sériích nedostali tolik prostoru, kolik by si zasloužili. Z tohoto hlediska jde o skvělý strategický tah. Osobně si myslím, že škála je opravdu pestrá a různorodá. Máme zde zástupce z dnes již klasického x-menského týmu (Banshee), z mladých New Mutants (Cannonball, Sunspot), z X-Factoru (Strong Guy) a několika dalších skupin.  


Hlasování trvá až do 2. února, poté skončí a sečtou se všechny hlasy. Ten, kdo dostane nejvíce, se oficiálně stává novým členem. Finální složení týmu by pak mělo být odhaleno na galavečeru Hellfire Gala, během něhož by se výsledná podoba skupiny měla objevit v celé své kráse. Jestliže chcete dát hlasů více, tak vás musím zklamat. Možné je totiž udělit pouze jeden jediný. Systém vám bohužel další nezapočítá. Bedlivě se tedy zamyslete a ještě před finálním kliknutím na rudou ikonu si promyslete, pro koho zahlasujete. Každý hlas se totiž počítá a výsledky demokratického hlasování budou mít vliv na budoucí dění v aktuálně vycházejících komiksech ze světa Krakoy. Volit lze na oficiální stránce kampaně


Chcete-li si o jednotlivých kandidátech přečíst více informací, popřípadě některého z vybraných hrdinů neznáte a netušíte, o koho jde, odkážu vás na článek, jenž vám sesumarizuje vše podstatné, co byste o nich měli vědět. Mám přesněji na mysli článek z oficiálního marvelovského webu. V něm se kromě základní charakteristiky jednotlivých mutantů dozvíte také pádné důvody, proč by daná postava měla být členem budoucího mutantského uskupení. A co víc, dokonce dostanete tipy na doporučenou četbu. Pro účely základního přehledu je to podle mě zcela dostačující. 


Samozřejmě, nebyly by to pravé volby, kdybyste nemohli propagovat vaše vysněné kandidáty. V případě, že chcete podnítit vaše blízké či někoho z okolí, můžete sdílet speciálně vytvořenou kartičku se jménem mutanta, jehož jste podpořili, a prostřednictvím Facebooku, Twitteru či jiných sociálních sítí ji šířit mezi ostatní. Díky tomu se do jedinečných voleb zapojí více lidí a váš favorit bude mít ještě větší šanci na vítězství.


Na samotný závěr ještě prozradím nejen za sebe, ale i za Martina, který se na můj podnět taktéž do hlasování zapojil, koho jsme volili. Zatímco Martin se rozhodl podpořit Forge, já se rozhodl dát hlas Bansheemu. 

Abyste měli pravý důkaz, tady to máte černé na bílém:


Pokud jste se do x-menských voleb ještě nezapojili, neváhejte a pojďte hodit váš hlas. Tohle je totiž příležitost, která se nevidí každý den. Jak jsem navíc psal výše, každý hlas se počítá! A ještě jednou opakuji: čas máte do 2. února.

Žádné komentáře:

Okomentovat