2017-02-24

#1380: Fanoušci mohou také přivézt k životu Goona číslo 0 a 7!

Povinná lekce z nekorektního humoru a originální komiksové tvorby odhalí svou kolébku. Podle amerického vydavatele série si setkání s příběhem, kterým Goon vstoupil na světlo světa, žádá řádnou průpravu. Podle českého nakladatele Comics Centra jsou na tuto opravdovou lahůdku tuzemští čtenáři připraveni právě teď!

Naprosto neortodoxní směs zombie, gangsterů, mutantů a vlastně jakýchkoliv obskurností (včetně reklamních okének) tvoří třaskavý koktejl, který se poprvé představil před 19 lety a černobíle. První sešit vydal sám autor, scénárista a výtvarník Eric Powell. Čeští čtenáři se v rámci předobjednávkové edice "Na přání" zasazují o jeho vydání už od roku 2012.

Stejným systémem, tedy předobjednávkou, se teď mohou dostat i k vůbec prvnímu, nultému dílu série! Goon se nám v něm představuje jako jediný člověk, který může zastavit pátera Monstera budujícího armádu zombie. Bitvami se prolínají příběhy z Goonova mládí, kde poznáme jeho cirkusovou rodinu a dozvíme se, jak se stal hlavou zločinecké rodiny.  

Kniha je dobarvena a bude navíc doplněna o skicář s Powellovými poznámkami, které představují první návrhy a nepublikované Goonovy příběhy.

Pomyslným začátkem je ale také souběžně nabízený sedmý díl! Celá série Goon totiž měla původně vyvrcholit šestým příběhem nazvaným "Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka", který Comics Centrum vydalo v listopadu 2016.

V chystané novince "Goon 7: Místo bolesti a žalu" se do města začínají stahovat mocní a odporní tvorové, přitahovaní starou kletbou. Před Goonem navíc stane dávný nepřítel, o němž se domníval, že už nežije…

Takže pro shrnutí:
"Goon 0: Drsný kšefty" a "Goon 7: Místo bolesti a žalu" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 5. března 2017
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 11. dubna 2017

1 komentář:

  1. Anonymní24/2/17 14:59

    Snad to vyjde, protože je to opravdu parádní série.

    OdpovědětVymazat