2016-10-06

#1274: Tři a půl kilogramu temných sil může zatížit i vaši knihovnu!

Balancuje na hraně kýče. Upoutá mafiánskými historkami, získá si vás metafyzickými otázkami a nakonec podmaní svým humorem. Před dvaceti lety se čtenářům poprvé představil Jackie Estacado. 

Mafiánský zabiják a nositel síly Darkness se mihl v tehdy už velmi populární sérii "Witchblade". A hned bylo jasné, že tento protipól komiksové hrdinky, policistky Sary Pezziniové, potřebuje svůj prostor. Ten mu teď v dostatečné míře nabízí nakladatelství Comics Centrum, které v rámci edice kolosálních knih chystá vydat sadu prvních 25 sešitů s tímto temným hrdinou. Jedná se již o druhou knihu ze světa tajemných artefaktů.

O tom, zda výpravná kniha nakonec opravdu vyjde, opět rozhodují sami čtenáři, a to formou předplacené objednávky. Pokud se k akci přihlásí dostatečný počet zájemců, vznikne v Česku jakýsi klub vyvolených. Na světě v této podobě totiž legendární komiks vydává právě jen Comics Centrum. A to se nejspíš v dohledné době nezmění – český nakladatel totiž musel pro české vydání "Witchblade" provést téměř detektivní práci. Při přípravě české verze se totiž ukázalo, že chybějí některé starší pasáže komiksu. Ty muselo Comics Centrum digitálně zrestaurovat. Chystané vydání má navíc originální obálku, která byla vytvořena speciálně pro české vydání.

Anotace nakladatele:
Druhý svazek z tajuplného světa Artefaktů, ve kterém se k Witchblade přidávají další elementární síly – Darkness, Angelus a Magdalena. Pro mafiánského zabijáka Jackieho Estacada byly jeho jedenadvacáté narozeniny požehnáním i prokletím zároveň. Stal se totiž nositelem elementární síly Darkness. Ta umožňuje tomu, kdo jí vládne, vstupovat do jiných dimenzí a ovládat místní démony. Síly dobra celého světa se spojí, aby bojovaly proti zlu, které Jackie a jeho dar představují. Má to ale jeden háček, tentokrát... jsou to ti špatní.

Informace o vzniku komiksu:
Jackie Estacado, hrdina série a nositel Darkness se na stránkách komiksů objevil poprvé v listopadu 1996. Tehdy jen jako host desátého sešitu série "Witchblade". Již v prosinci 1996 vyšel první sešit samostatné série "Darkness", pro který napsal scénář Garth Ennis. Ten vstoupil do podvědomí fanoušků svým nezaměnitelným stylem, ve kterém skvěle mísí mafiánské historky a brutalitu s náboženskými otázkami a vše podává s humorným nadhledem.

Byl to právě Ennis, který díky tomu, že dostal v tvorbě volnou ruku, pomohl "Darkness" k famóznímu a velmi úspěšnému startu. Další důvod úspěchu byla sama série "Witchblade", která v té době již měla velkou čtenářskou základnu. Na postu kreslíře byl tehdy zakladatel nakladatelství Top Cow, Mark Silvestri.

Nakladatel upozorňuje na těsné propojení obou řad a předznamenává jejich pozdější splynutí do řady jedné.

Svět artefaktů dokazuje, že se mainstreamový komiks v USA dokáže obejít i bez superhrdinů. Vizuální stránka příběhu je tak silná, že často i s naprostým minimem textu, výrazně posouvá děj. Podle námětu "Darkness" vznikly dvě velmi dobře hodnocené videohry švédského studia Starbreeze. O vydání velkoformátové knihy rozhodují na základě svých objednávek sami čtenáři. "Darkness" si mohou na stránkách nakladatele www.comicscentrum.cz předplatit do 30. října 2016.

Žádné komentáře:

Okomentovat