2016-02-10

#1098: Crew2 č. 51 - 70 %


Crew2 č. 51
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).

Obsah čísla:
2016!: Vítání nového roku (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříčky, zprávy, aktuality a tak podobně)
Ekhö - Zrcadlový svět: New York 1 (Scénář: Christophe Arleston, kresba: Alessandro Barbucci) 
Ochutnávač 5 (Scénář: John Layman, kresba: Rob Guillory)
Hellblazer: Rudá hrobka 3 (Scénář: Mike Carey, kresba: Marcelo Frusin)

Máme za sebou mírné oslavy s padesátým číslem, ale už je tu nový rok a je potřeba se zakousnout do další padesátky magazínu "Crew2". Mnoho se toho nezměnilo, tedy především pokud jde o obsah, protože dvě série se musejí dovyprávět - "Ochutnávač" zde dokonce má finále první knihy, "Hellblazer" si na něj počká až do dalšího čísla. Ale přece jen je tu novinka, kterou je "Ekhö", což je velmi příjemné nahlédnutí do evropského komiksu. A když už jsme u těch nahlédnutí tak redakce nakladatelství Crew nám odtajňuje hodně z toho, co se vydá v roce 2016, alespoň pro ty, kteří příliš nebrousí po internetu, zde budou příjemné novinky. Rozhodně je v roce 2016 na co se těšit a nebude to ani tak dlouho, co se k nám některé ty pecky dostanou.

Ale pojďme se podívat na komiksy, které máme v tomto čísle. První díl "Ekhö - New York" je hned první, takže si můžete užít velmi specifickou kresbu Alessandra Barbucciho, u kterého se mnohé vysvětlí ve chvíli, kdy zjistíte, že kreslil například komiksy s Kačerem Donaldem. Přesto je to v případě "Ekhö" příběh pro dospělé, kde scenárista Christophe Arleston ("Trollí války") dokazuje, že erotika je mu skutečně blízká. Hlavní hrdinka Mravena Draapelová je pěkně vyprsená kočička, která se díky kresbě dostane snadno do mužských fantazií. Ano, je to jeden z důležitých aspektů příběhu, kde se hrdinka s náhodným cestujícím dostává do jiné verze New Yorku, která je primárně fantasy a kde můžete zažít zajímavá dobrodružství. Je to hezky infantilní a přiznám se, že mě překvapuje, že v dalším čísle "Crew2" bude ukončení newyorské části. Tohle by klidně mohla být pořádná sága. Ale ještě se možná podíváme do dalších měst.

Následuje pátý díl "Ochutnávače", kterým se působení série v "Crew2" uzavírá, což je na jednu stranu asi dobře, protože jsem byl chvílemi z dění celkem rozpačitý, i když první díl se jevil parádně, ale na druhou stranu jsou zde prvky, které jsou skvělé a v tomhle pátém díle se to ukazuje. Ten příběh by se mohl začít vyvíjet celkem zajímavě, tak snad se sejde dost čtenářů, kteří budou chtít vědět víc. Mě by docela zajímalo, jak se série dál vyvine, třeba přece jen dostojí své bizarnosti a bude mít konečně pořádný a solidní příběh, který by jednoho nadchnul. Zatím jsou zde hlavně pořádné náznaky.

Na závěr pak máme třetí díl Constantinovy "Rudé hrobky", kdy máte pocit, že při čtení tohoto dílu jste na horské dráze. Chvíli se neděje nic a povídá se, pak následuje naprosto skvělá akční pasáž, zase chvíli nic, hororová pasáž, atp. Na těch pár stránkách se tempo vystřídá hned několikrát a musím říct, že to se mi hodně líbilo. I když mě díky mé pubertální zastydlosti svou kresbou více oslovilo "Ekhö", tak v případě "Hellblazera" jsem měl pocit, že scénář a kresba jsou nejvíce v souznění. S tímhle obsahem pro mě má "Crew2" velmi dobrou kvalitu a já se jen mohu těšit na další díl.

"Crew2 č. 51" zakoupíte na stránkách Crew.

Žádné komentáře:

Okomentovat