2013-09-30

#304: Nová Vrána a navíc v limitované edici!

Comics Centrum chystá vydání další knihy. Bude to nové dílo Jamese O'Barra, který se na knize "Vrána: Soumrak bohů" nepodílel jako jediný autor, ale napsal scénář, který nakreslil Jim Terry. James se tak před rokem vrátil do světa komiksu, kde po vydání své legendární "Vrány" spíše paběrkoval. Vrátil se ve velkém? To se brzy dozvíme. A to i v limitované edici komiksu, kterou Comics Centrum pro tuto příležitost vydává.

Aktuálnímu českému vydání komiksu "Vrána: Soumrak bohů" bude předcházet prodej speciální limitované edice. Kniha v pevných deskách bude potažena pravým kozím pergamenem se speciální obálkou. První sešit nové série "Vrány" vyšel v USA 12. prosince 2012 a poslední 6. února 2013. Toto souborné vydání, které v Comics Centru vyjde 14. října 2013, vyšlo v USA 18. července 2013. Prodej speciální edice bude zahájen 2. října ve 12 hodin v eshopu Comics Centra.

„Pro sběratelskou edici jsme si připravili opravdovou vzácnost – potah knihy bude z pravého kozího pergamenu. Jde o velmi drahý materiál, který lze zhotovit pouze z té nejkvalitnější kůže. Sami jsme v koželužně vybírali vhodné kusy. Pro jeho vysokou cenu a ne úplně jednoduchou práci s ním, se s pergamenem setká běžný člověk leda ve vitríně v muzeu, ale asi málokdo ho držel opravdu v ruce. Vyvinuli jsme speciální metodu potisku inkoustem, abychom na tak vzácný materiál nenanášeli syntetické barvy, které by ho mohly poškodit. Proto pozor na vodu,“ řekl Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum.

Speciální edice komiksu "Vrána: Soumrak bohů" vyjde v počtu 100 číslovaných kusů. Každý bude obsahovat knihu v pevné vazbě potaženou pravým kozím pergamenem s potiskem, list navíc s obrázkem se slepotiskovou pečetí a pořadovým číslem 1 až 100, ručně vyrobené otvírací pouzdro na knihu potažené přírodní jutovou tkaninou s potiskem, barevný plakát ve formátu A3 se slepotiskovou pečetí, knižní záložku z pravého kozího pergamenu se slovníčkem, potvrzení pravosti limitované edice na ručním papíře se slepotiskovou pečetí a navíc ještě DVD besedy s Jamesem O´Barrem na KomiksFestu 2012. Cena tohoto kompletu je 2 000 Kč.

Komiks "Vrána" je dnes již kultovním dílem. Autor James O´Barr do něj vložil všechen bol, smutek a vztek ze ztráty milované osoby, stejně tak i lásku, kterou k ní cítil. Tehdy přiletěla Vrána a pomohla hlavnímu hrdinovi vykonat svou pomstu. I když byl mrtvý. Vrána zůstává, jen příběh je jiný. Tentokrát Vrána přiletí do koncentračního tábora v roce 1945, aby dalšího muže provedla na jeho cestě k pomstě.

Vypadá to celkem zajímavě, i když vzhledem k tomu, že originální název komiksu je "Skinning the Wolves", skoro by se hodila místo kůže kozí, kůže vlčí. Ale to se asi úplně nedělá. Comics Centrum ale zase nabízí něco nového, něco, co rozhodně nedostanete všude. Ve středu 2. října ve 12:00 se tedy začíná!

Žádné komentáře:

Okomentovat