2015-02-18

#853: Máte možnost podpořit zajímavý projekt: Film Kruanova dobrodružství

V roce 2013 se režisér Tomáš Krejčí, kameraman David Ployhar a scénáristé David Šenk a držitel Českého lva Robert Geisler rozhodli zahájit vývoj konceptu, jak z českého kultovního komiksu vytvořit hranou filmovou adaptaci. Během roku vznikly již 4 verze scénáře a ještě další dvě by rádi tvůrci vytvořili, než se přikročí k samotné realizaci celého filmu.

Tvůrčí tým také zrealizoval předtáčku, která obsahuje dvě půlminutové scény z filmu a má sloužit jako test, který má ukázat, jak by komiksové zpracování mělo vypadat. Tvůrci aktuálně vedou kampaň na HitHit.cz aby získali prostředky na honoráře scénáristů na dokončení tvorby scénáře a na honoráře výtvarníků, kteří by natočenou ukázku dovedli do konečné podoby, která by všechny fanoušky měla potěšit a také napomoci k dofinancování celého filmu.

Tomáš Krejčí dodává "Já sám jsem na kruanovských komiksech vyrostl, a tak cítím o to větší odpovědnost ohledně realizace filmu, protože dobře vím, jak by mě jako fanouška špatná adaptace naštvala." V obsazení filmu zatím figurují mimo jiné Filip Cíl, Bára Bálková, Václav Jiráček, Denisa Pfauserová, Petra Žďárská, Jan Holík, Roman Říčař nebo Marie Doležalová. Poslední jmenovaná říká: "Vždycky jsem hrozně záviděla Cate Blanchettové, jakým zajímavým způsobem točila "Pána Prstenů". Údajně koukala na pingpongový míček a všude kolem ní bylo zelené plátno. My sice u Kruana ještě nemáme jasno, jak přesně se bude výtvarná složka realizovat, ale slibuju si něco podobného. Spoustu toho budeme muset uhrát výrazem, a svět kolem nás ožije až dodatečně. To bude vzrůšo!"

Tak, tohle jsou záměry a já doufám, že film se skutečně bude realizovat, a to i přesto, že Tomáš Krejčí v poslední době rozhodně nemá na růžích ustláno, ať už vlastní vinou nebo vinou někoho jiného. Jeho projekty "Poslední z Aporveru" a "Válka s mloky" nejsou ani zdaleka dokončeny a navíc se nad filmem "Poslední z Aporveru" vznáší i další problémy. Více si můžete přečíst v tomto článku, kde se Tomáš vyjadřuje i ke Kruanovi.

Hlavně je třeba si uvědomit, že sbírka není určena k tomu, aby se jí zafinancoval celý film. To za ty peníze prostě ani není možné. Na HitHit.cz se vybírá částka 170 000 Kč a je primárně určena na to, aby se vůbec mohlo začít natáčet - vytvoří se tedy scénáře a další základní materiály. Pokud se ale podíváte na jednotlivé odměny, které u crowdfundingové kampaně jsou, rozhodně tam najdete něco, co by vás mohlo zaujmout - setkání s Vlastislavem Tomanem by určitě stálo za to. Už jen kvůli němu a jeho úžasnému odkazu - a také tomu, že se na projektu sám podílí - doufám, že všechno dobře dopadne a film skutečně vznikne.

A pokud ještě neznáte komiks, tady jsou recenze na jednotlivé Kruanovy příběhy:
Na závěr jen shrnutí: Kampaň k filmu "Kruanova dobrodružství" můžete podpořit na těchto stránkách a je čistě na vás, jak velkou částkou budete chtít pomoct.

4 komentáře:

  1. "... ať už vlastní vinou nebo vinou někoho jiného"
    On ještě někdo tomu člověku věří? Poslední z Aporveru je už teď nejdražší český film všech dob - a to není dokončen ani zdaleka. Krejčí je buď blázen, nebo podvnodník.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak za tohle jsem dostal na dvou komiksovych strankach na fejsu takovej POJEB,az z toho byl malem i ban :D ne,jak rika kolega v komentu vyse,lidi jsou tak nasrany jeste z posledniho tunelu na duverive fanousky,ze tento projekt nema sanci. A to nemluvim o tom,ze momentalne pozadovana cifra ma slouzit jen k natoceni traileru..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, vím o těch problémech, proto jsem se na ně snažil v článku také trochu upozornit. Osobně si nedokážu představit, že by tenhle film mohl v českých podmínkách vzniknout, bohužel.

      Vymazat
    2. presne tak,BOHUZEL...

      Vymazat